• Start för nya biokraftverket i Värtan

  Fortum Värme går nu in i slutskedet av driftsättningen av det nya biokraftvärmeverket i Värtan, i Stockholm. Igår proveldades den nya pannan för första gången med flis och inom några dagar når den första ångan turbinen och kraftvärmeverket är i drift.
 • Ny chef för Ringhals och Forsmark

  Eva Halldén kommer på egen begäran att lämna befattningen som vd för Ringhals och Forsmark från och med den 1 mars 2016. Hon efterträds av Björn Linde (bilden) som idag är vice vd på Ringhals.

 • Beväpnade vakter ska skydda kärnkraftverken

  Strålsäkerhetsmyndigheten har fattat beslut om nya tillståndsvillkor för Sveriges kärnkraftverk och det centrala mellanlagret för använt kärnbränsle (Clab). Villkoren utvecklar det fysiska skyddet. Bland annat ska kärnkraftverkens skyddsvakter utrustas med vapen och området bevakas och kontrolleras med hjälp av hundar.
 • Regeringen förlänger effektreserven

  Regeringen förslår att lagen om effektreserv förlängs till år 2025. Effektreserven sätts in om det skulle uppstå tillfällen då elanvändningen i Sverige är större än tillgången till el.
 • Nu byggs en grön väg till Hamburg

  Region Skåne har tillsammans med EON och övriga partner i det så kallade Great-projektet ordnat ett officiellt startevent i Malmö för en grön transportkorridor genom etablering av infrastruktur för el och gas från Stockholm och Oslo via Malmö till Hamburg.

Lediga jobb

Copyright © 1997–2016 ERA/Svensk Energi