• Svensk Energis stämma fällde ny energibranschförening

  Med fyra rösters marginal röstade Svensk Energis extrastämma ned stadgeförslaget för en ny gemensam branschförening för medlemmarna i Svensk Energi och Svensk Fjärrvärme. Det skedde på Arlanda på tisdagsmorgonen och därmed faller just nu idén om en ny förening från och med stundande årsskifte. Vid den första omröstningen i oktober fick styrelsernas förslag stöd av medlemmarna. En majoritet stödde således styrelsens förslag – men majoriteten var inte tillräckligt stor.
 • Energiministermöte i Bryssel på torsdag

  EU:s energiministrar träffas i Bryssel på torsdag den 26 november. Då är det meningen att det så kallade energirådet ska enas om hur medlemsländerna ska styra den Europeiska Energiunionen. Ministrarna ska också debattera EU kommissionens förslag till en ny energimarknadsdesign och förbättrade villkor för energikonsumenter, berättar regeringskansliet i ett pressmeddelande idag tisdag.
 • Göteborgs elbusslinje prisas

  Göteborgs elbusslinje 55 (ElectriCity) har tilldelats The European Solar Prize 2015 för bästa exempel på hållbar kollektivtrafik som drivs med förnybar energi. Priset delas ut till europeiska hållbarhetsprojekt inom olika områden.
 • Ny enkät: De flesta vill ha förnybart

  Över hälften av de 2000 tillfrågade i en färsk undersökning säger sig vara beredda att betala mer för el från förnybara källor. Samtidigt upplever många att energiföretagens förnybara alternativ är otydliga. Det visar en ny undersökning som TNS Sifo gjort på uppdrag av EON.
 • Samverkan mot elavbrott

  Sedan i onsdags råder det en extrem vädersituation i Pajala-Gällivareområdet. Kraftigt snöfall har lett till isbildning på kraftledningarna, snöfallet har skapat en väldigt besvärlig situation.

Copyright © 1997–2015 ERA/Svensk Energi