ABB, Säljare Region Väst, Kabeldon, Kabelskåp och Lågspänningsapparater, Alingsås

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) är pionjär med banbrytande teknik inom elektrifieringsprodukter, robotar och drivsystem, industriell automation och kraftnät. Vi betjänar kunder inom energi, industri samt transport och infrastruktur i hela världen. Med över 125 år av innovation skapar ABB idag framtiden inom industriell digitalisering samt driver energiomställningen och den fjärde industriella revolutionen. ABB verkar i över 100 länder och har ungefär 132 000 medarbetare. www.abb.com

Säljare Region Väst, Kabeldon, Kabelskåp och Lågspänningsapparater, Alingsås

Om du är en proaktiv person som är bra på att bygga goda kundrelationer så kan vi erbjuda en utvecklande tjänst som Säljare på ABB Electrification Products i Alingsås eller alternativt i Göteborg. Här får du möjlighet att jobba i en framgångsrik och växande organisation som alltid har kunden och tekniken i fokus. Tjänsten ger dig också möjligheten att bygga ett värdefullt nätverk inom ABB med goda karriärmöjligheter inom hela vår globala organisation.

Vi marknadsför och säljer ABB:s marknadsledande lösningar och produkter som kabeldon, lågspänningsfördelningar, lågspänningsapparater och kabelskåp på den svenska marknaden.  Huvuddelen av vår enhet sitter på fabriken i Alingsås, men vi finns också representerade på ABB:s säljkontor runt om i Sverige. Vår försäljning sker i huvudsak via distributörer och elgrossister.

Uppgifter

I din roll som Säljare blir du ansvarig för kundbearbetning och försäljning i västra Sverige med placering i Alingsås eller Göteborg. Du kommer främst att bearbeta målgrupper inom elnäts- och elentrepenadsbolag samt konsulter och installatörer. Försäljningen sker via landets ledande elgrossister. Ditt uppdrag blir att identifiera affärsmöjligheter genom att lyssna in kundernas behov, sälja in våra erbjudanden och ge såväl tekniskt som kommersiellt stöd kring kabeldon, lågspänningsfördelningar och kabelskåp. Du kommer även att planera och genomföra kundbesök samt övriga försäljningsaktiviteter t.ex. deltagande vid mässor och utbildningar. I tjänsten ingår också att arbeta med uppföljning av försäljningen och att jobba aktivt på att upprätthålla samt bredda dina kunskaper kring eldistributionsmarknaden. Du erbjuds även en intern produktutbildning som gör att du får rätt förutsättningar för att lyckas väl i rollen.

Krav

Vi söker en kundfokuserad och social person som är bra på att bygga långvariga relationer samt har god kommunikativ förmåga. Din personlighet och positiva attityd är en avgörande faktor för att passa in i rollen, vilket gör att vi lägger stor vikt på detta. Du har som lägst en teknisk gymnasieutbildning, gärna med inriktning mot elkraft. Utbildningen har du kombinerat med erfarenhet av kundorienterad försäljning. Vi ser det som extra meriterande om du har försäljningserfarenhet från elkraftbranschen.

Du är van vid att planera och genomföra kundbesök samt vårda dina befintliga kundrelationer likväl som att skapa nya. Du förväntas kunna arbeta under stort eget ansvar för att driva och utveckla affären samtidigt som din roll även kräver ett bra samarbete inom vår enhet och övriga organisationen. Arbetet innebär övernattningar och förutsätter att du är van att resa. Vi ser gärna att du är resultatorienterad och initiativtagande, med ett stort eget driv. Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Rekryterande chef Peter Andersson, svarar gärna på dina frågor rörande den här tjänsten: +46 (0) 322 771 27. Fackliga kontaktpersoner - Sveriges Ingenjörer: Viktoria Fattahiyeh-Nord +4632-277147, Unionen, Göteborg: +4631-7012800. Övriga frågor kan ställas till rekryteringskonsult Gunilla Bartholdsson: +46 (0) 21 32 16 07. 

Välkommen med din ansökan senast 29 januari 2018. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev och betyg. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

LÄS MER OCH ANSÖK

 • Sökväg:
  • ERA
  • Lediga jobb
  • ABB, Säljare Region Väst, Kabeldon, Kabelskåp och Lågspänningsapparater, Alingsås
 • Ny vd på Tekniska Verken

  Tekniska verken i Linköpings styrelse har utsett Charlotta Sund till ny vd och koncernchef efter Anders Jonsson som går i pension i vår. Hon tillträder tjänsten den 1 maj 2018.
 • Årets kraftkvinna utsedd

  Organisationen Kraftkvinnorna har utsett Pia Brantgärde Linder till Årets kraftkvinna 2017, ett pris som delas ut för andra gången och som instiftades för att synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energisektorn och locka fler till branschen.
 • Mikroelnät invigt

  Solenergi, batterilagring, energistyrning och elbilsladdning i ett lokalt integrerat system. Det är ingredienserna i framtidens miljövänliga och hållbara energilösning som tagits i drift på Sjöängens kunskaps- och kulturcentrum i Askersund.
 • Ny kraftledning till Finland

  Svenska kraftnät och Finlands stamnätbolag Fingrid har signerat ett avtal för den planerade växelströmsledning som ska gå mellan Messaure i Sverige och Keminmaa i Finland.
 • Stora investeringar i Oskarshamn 3

  OKG:s styrelse har idag fattat beslut om att investera 865 miljoner kronor i ett kompletterande säkerhetssystem på Oskarshamn 3 (O3), så kallad oberoende härdkylning.
 • Göteborg Energis vd slutar

  Efter sex år slutar Lotta Brändström som vd för Göteborg Energi. Hon går vidare till koncernen Peab och rollen som biträdande affärsområdeschef för Anläggning Norden.
 • Baylan tränas in som IEA-ordförande

  Fatih Birol, IEA:s verkställande direktör, och energiminister Ibrahim Baylan träffades nyligen i Stockholm för att förbereda IEA:s nästa ministermöte, som hålls i Paris i november 2017.
 • Miljardinvestering i energilager

  Vattenfall kommer att investera motsvarande cirka en miljard kronor i Tysklands största anläggning för lagring av överskott av vindkraftel som värme.
 • Installatörer går ihop

  Elinstallationsföreningen EIO och föreningen VVS-Företagen har tagit beslut att bli en gemensam arbetsgivar- och branschförening.
 • Nya direktiv om Långforsen

  Politikerna i Jämtkrafts tre ägarkommuner, Östersund, Åre och Krokom, har beslutat att Jämtkraft ska utvärdera en överlåtelse av kraftstationen Långforsen. Det beslutades vid bolagsstämman i Östersund på torsdagen.
 • Elnät i förändring kostar

  De stora skillnaderna i elnätsavgift mellan olika delar av landet beror på olika kostnader för att anpassa elnäten till vårt nya energisystem.
 • Stor vindkraftspark igång

  Vattenfalls största landbaserade vindkraftpark, Pen y Cymoedd i södra Wales i Storbriannien, levererar nu el fullt ut. Pen Y Cymoedd har totalt 76 vindkraftverk och kommer att ha en årlig produktion på 230 GWh, motsvarande hushållsel till 188 000 brittiska hem.
 • Andres Muld ordförande för Energikontoren

  Andres Muld, tidigare generaldirektör på Energimyndigheten, valdes idag till ordförande för styrelsen i Energikontoren Sverige, under föreningens årsmöte i Uppsala.
 • Politisk halvhalt i Långforsen

  Jämtkrafts största ägare, Östersunds kommun, vill utreda förutsättningarna för en försäljning av Långforsen kraftstation till en ekonomisk förening.
 • Många utmaningar för kraftnätet

  Svenska Kraftnäts Kund- och intressentmöte den 30 mars samlade rekordpublik.
 • Svenskt energisamarbete med Kina

  Sverige och Kina har ingått ett avtal om samarbete inom energiområdet.
 • Allt fler väljer elavtal

  Under 2016 fortsatte den långsiktiga trenden att andelen elkunder med anvisat elavtal sjunker.
 • Fler laddplatser i Stockholm

  Vattenfall tar ännu ett steg för att underlätta för elbilsförare. Åtta gator i Stockholm kommer att utrustas med ett 60-tal nya laddplatser lagom till sommaren.
 • Rekordlåg andel anvisade elavtal

  Färsk statistik från SCB visar att andelen elkunder med så kallade anvisade avtal nu är nere på den lägsta siffran någonsin.
 • Saker får eget nät i Helsingborg

  Öresundskraft och Helsingborg blir först i landet med att erbjuda en öppen kommunal stadshubb för Internet of Things, sakernas internet.
 • Inget förnybart i effektreserven

  Inga godtagbara anbud från anläggningar som producerar el från förnybara energikällor kom in i upphandlingen av elproduktion för den effektreserv som behövs de kommande vintrarna.
 • Solelskatten ska sänkas

  Regeringen föreslår sänkt skatt på solel producerad i mindre anläggningar. Ett lagförslag har nu skickats på remiss till lagrådet.
 • Mycket energi på mässan i Hannover

  Energi är ett av de tyngsta områdena på Hannovermässan som i år arrangeras den 24–28 april i Hannover, Tyskland.
 • Vattenfall ska bara köra elfordon

  Vattenfall ställer om hela sin bilpark till eldrivna fordon. Över 3 500 tjänste- och servicebilar i Sverige, Nederländerna och Tyskland kommer att bytas ut mot eldrivna fordon över en femårsperiod.
 • Indisk miljardinvestering i svensk reaktor

  Det indiska investmentföretaget Essel Group Middle East investerar cirka 1,8 miljarder kronor i det svensk-kanadensiska företaget Blykalla reaktorer Stockholm.

En platsannons på ERAs webbplats är ett bra alternativ om ditt företag söker ny personal, men inte hinner vänta på att få in annonsen i nästa nummer av den ordinarie pappersutgåvan av ERA.
För att annonsera här kontakta:
Bison Mediaförsäljning Jan Nyman, telefon 070-635 93 77.

Copyright © 1997–2016 ERA/Energiföretagen Sverige