Energiföretagen Sverige söker ny chefredaktör till vår branschtidning.

Dagens samhälle är i ständig och snabb förändring och helt beroende av energi. Energiföretagens Sverige vill bidra till utvecklingen mot ett smartare energisystem som klarar att möta utmaningar som klimathot, digitalisering och urbanisering. Vill du arbeta med och skapa en tidning med stort läsvärde, då är det här jobbet för dig! Energiföretagen Sverige söker ny chefredaktör till vår branschtidning.

Om tidningen
Energiföretagen Sveriges tidning vänder sig framför allt till dem som arbetar i energibranschen, men också till alla som på något sätt är intresserade av el- och fjärrvärmefrågor. Tidningen ges ut åtta gånger per år, har en upplaga på ungefär 14 000 exemplar.

Tjänstens ansvarsområde
Du ska tillsammans med redaktionschefen driva utvecklingen av innehållet, både digitalt och i print, på ett sätt så att läsarna upplever att tidningen är både relevant och angelägen. Som chefredaktör arbetar du både operativt och strategiskt och växlar konkret artikel- och fotojobb med att staka ut tidningens långsiktiga färdriktning dvs tidningens digitala utveckling. Du har ansvar för tidningens budget och uppföljning inkluderat löpande översyn av intäkter och kostnader. I din roll ingår också att vårda relationerna med externa leverantörer och se till att avtal med dessa är uppdaterade och ligger i linje med tidningens utveckling och ekonomiska ramar.
Du är knuten till enheten Medlemskommunikation och juridik och kommer att delta i verksamhetens arbete.

Kvalifikationer
Journalistutbildning;
Flera års erfarenhet av arbete med redaktionella texter både print och webb samt erfarenhet av att fatta publicistiska beslut;
Mycket goda kunskaper i svenska språket och förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift samt erfarenhet av att fotografera och redigera bilder
Förstår och tillämpar affärsmässiga principer;

Vi söker dig som är:
Genuint intresserad av och har insikt i energibranschens frågor och utmaningar;
Självgående, ansvarstagande och driver dina uppdrag framåt på ett strukturerat sätt;
Kommunikativ som person och har förmåga att skapa förtroende och signalerar lyhördhet och integritet;
Är generalist och kan se helheten, men också kan beakta viktiga detaljer eller delfrågor;
Intresserad av arbete med sociala medier.

Placering
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och redaktionen är placerad i Energiföretagens lokaler i centrala Stockholm.

Ansökan och frågor
Vi ser fram emot din ansökan med CV och personligt brev. Mejla din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018-01-15 till ansokan@energiforetagen.se
För ytterligare frågor om tjänsten är du även välkommen att kontakta HR Business Partner ulrica.nordemar@energiforetagen.se eller redaktionschef jane.jansson@energiforetagen.se

Fackliga företrädare är för Unionen Folke Sjöbohm, 08-677 26 97 och för SACO Louise Marcelius, 08-677 28 27.

Om Energiföretagen Sverige
Energiföretagen Sverige är en förening vars verksamhet utvecklas i samverkan med medlemmarna. Vår främsta uppgift är att skapa goda affärsmässiga villkor för våra medlemmar, som med sin verksamhet vill verka för hållbara och resurseffektiva energisystem. Vi är branschens röst i samhällsdebatten och i relation till andra samhällsaktörer i Sverige och EU. Vi verkar lokalt, nationellt och internationellt. Läs mera på vår webbplats  http://www.energiforetagen.se/om-oss/

 • Sökväg:
  • ERA
  • Lediga jobb
  • Energiföretagen Sverige söker ny chefredaktör till vår branschtidning.
 • Ny vd på Tekniska Verken

  Tekniska verken i Linköpings styrelse har utsett Charlotta Sund till ny vd och koncernchef efter Anders Jonsson som går i pension i vår. Hon tillträder tjänsten den 1 maj 2018.
 • Årets kraftkvinna utsedd

  Organisationen Kraftkvinnorna har utsett Pia Brantgärde Linder till Årets kraftkvinna 2017, ett pris som delas ut för andra gången och som instiftades för att synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energisektorn och locka fler till branschen.
 • Mikroelnät invigt

  Solenergi, batterilagring, energistyrning och elbilsladdning i ett lokalt integrerat system. Det är ingredienserna i framtidens miljövänliga och hållbara energilösning som tagits i drift på Sjöängens kunskaps- och kulturcentrum i Askersund.
 • Ny kraftledning till Finland

  Svenska kraftnät och Finlands stamnätbolag Fingrid har signerat ett avtal för den planerade växelströmsledning som ska gå mellan Messaure i Sverige och Keminmaa i Finland.
 • Stora investeringar i Oskarshamn 3

  OKG:s styrelse har idag fattat beslut om att investera 865 miljoner kronor i ett kompletterande säkerhetssystem på Oskarshamn 3 (O3), så kallad oberoende härdkylning.
 • Göteborg Energis vd slutar

  Efter sex år slutar Lotta Brändström som vd för Göteborg Energi. Hon går vidare till koncernen Peab och rollen som biträdande affärsområdeschef för Anläggning Norden.
 • Baylan tränas in som IEA-ordförande

  Fatih Birol, IEA:s verkställande direktör, och energiminister Ibrahim Baylan träffades nyligen i Stockholm för att förbereda IEA:s nästa ministermöte, som hålls i Paris i november 2017.
 • Miljardinvestering i energilager

  Vattenfall kommer att investera motsvarande cirka en miljard kronor i Tysklands största anläggning för lagring av överskott av vindkraftel som värme.
 • Installatörer går ihop

  Elinstallationsföreningen EIO och föreningen VVS-Företagen har tagit beslut att bli en gemensam arbetsgivar- och branschförening.
 • Nya direktiv om Långforsen

  Politikerna i Jämtkrafts tre ägarkommuner, Östersund, Åre och Krokom, har beslutat att Jämtkraft ska utvärdera en överlåtelse av kraftstationen Långforsen. Det beslutades vid bolagsstämman i Östersund på torsdagen.
 • Elnät i förändring kostar

  De stora skillnaderna i elnätsavgift mellan olika delar av landet beror på olika kostnader för att anpassa elnäten till vårt nya energisystem.
 • Stor vindkraftspark igång

  Vattenfalls största landbaserade vindkraftpark, Pen y Cymoedd i södra Wales i Storbriannien, levererar nu el fullt ut. Pen Y Cymoedd har totalt 76 vindkraftverk och kommer att ha en årlig produktion på 230 GWh, motsvarande hushållsel till 188 000 brittiska hem.
 • Andres Muld ordförande för Energikontoren

  Andres Muld, tidigare generaldirektör på Energimyndigheten, valdes idag till ordförande för styrelsen i Energikontoren Sverige, under föreningens årsmöte i Uppsala.
 • Politisk halvhalt i Långforsen

  Jämtkrafts största ägare, Östersunds kommun, vill utreda förutsättningarna för en försäljning av Långforsen kraftstation till en ekonomisk förening.
 • Många utmaningar för kraftnätet

  Svenska Kraftnäts Kund- och intressentmöte den 30 mars samlade rekordpublik.
 • Svenskt energisamarbete med Kina

  Sverige och Kina har ingått ett avtal om samarbete inom energiområdet.
 • Allt fler väljer elavtal

  Under 2016 fortsatte den långsiktiga trenden att andelen elkunder med anvisat elavtal sjunker.
 • Fler laddplatser i Stockholm

  Vattenfall tar ännu ett steg för att underlätta för elbilsförare. Åtta gator i Stockholm kommer att utrustas med ett 60-tal nya laddplatser lagom till sommaren.
 • Rekordlåg andel anvisade elavtal

  Färsk statistik från SCB visar att andelen elkunder med så kallade anvisade avtal nu är nere på den lägsta siffran någonsin.
 • Saker får eget nät i Helsingborg

  Öresundskraft och Helsingborg blir först i landet med att erbjuda en öppen kommunal stadshubb för Internet of Things, sakernas internet.
 • Inget förnybart i effektreserven

  Inga godtagbara anbud från anläggningar som producerar el från förnybara energikällor kom in i upphandlingen av elproduktion för den effektreserv som behövs de kommande vintrarna.
 • Solelskatten ska sänkas

  Regeringen föreslår sänkt skatt på solel producerad i mindre anläggningar. Ett lagförslag har nu skickats på remiss till lagrådet.
 • Mycket energi på mässan i Hannover

  Energi är ett av de tyngsta områdena på Hannovermässan som i år arrangeras den 24–28 april i Hannover, Tyskland.
 • Vattenfall ska bara köra elfordon

  Vattenfall ställer om hela sin bilpark till eldrivna fordon. Över 3 500 tjänste- och servicebilar i Sverige, Nederländerna och Tyskland kommer att bytas ut mot eldrivna fordon över en femårsperiod.
 • Indisk miljardinvestering i svensk reaktor

  Det indiska investmentföretaget Essel Group Middle East investerar cirka 1,8 miljarder kronor i det svensk-kanadensiska företaget Blykalla reaktorer Stockholm.

En platsannons på ERAs webbplats är ett bra alternativ om ditt företag söker ny personal, men inte hinner vänta på att få in annonsen i nästa nummer av den ordinarie pappersutgåvan av ERA.
För att annonsera här kontakta:
Bison Mediaförsäljning Jan Nyman, telefon 070-635 93 77.

Copyright © 1997–2016 ERA/Energiföretagen Sverige