Habo Kraft AB söker Elnätschef

Habo Kraft AB är dotterbolag i Habo Energikoncernen och äger och driver elnätet inom större delen av Habo kommun. Habo Energi AB är det lokala energibolaget. Det ägs till 100 % av Habo kommun. Habo Energi erbjuder fjärrvärme i Habo och Fagerhult, äger och bygger fibernät samt bedriver elhandel. Habo Bostäder AB, dotterbolag, är det lokala bostadsbolaget med ca 550 lägenheter i Habo tätort. Habo Bostäder hyr även ut kommersiella lokaler. Läs mer på haboenergi.se.

 

Arbetsuppgifter

Drivs du av att utmana gränserna för vad som är tekniskt möjligt och få en redan attraktiv kommun att ligga i framkant vad gäller elnätsverksamheten? Uppskattar du en roll med stora påverkansmöjligheter?
Habo Kraft söker en verksamhetschef med strategisk höjd som vill driva och utveckla Habo Energi-koncernen tillsammans med ledningsgruppen. Du får möjligheten att arbeta i en koncern som tillgodoser kommuninvånarnas behov inom flera olika områden där nyanläggning ingår i arbetsbeskrivningen.

Du har möjligheten att arbeta i en kommun som växer och där du får förmånen att medverka i nya projekt för att möta framtidens behov. Dina främsta uppgifter är att leda en produktiv verksamhet där du utvecklar en grupp om sju medarbetare och tillsammans säkerställer ni leveransen av el. Du ansvarar för att målsättningar och strategier uppfylls för elnätsverksamheten och rapporterar verksamhetens ekonomiska resultat månadsvis. Utöver kontinuerlig utveckling ingår också satsningar på kvalitet, miljö och omvärldsbevakning. I ditt uppdrag ingår budget- och investeringsansvar samt underhåll. Du ansvarar för att verksamheten bedrivs så att den uppfyller branschens lagar och regler och att interna processer och rutiner lever upp till detta.
Din roll innebär flertalet kontaktytor internt och externt samt rapportering till myndigheter, kommunen och branschorganisationer. Du har fullt personalansvar för sju medarbetare och får arbeta i en grupp med god sammanhållning. Samarbete sker även med kundservicegruppen som sköter administration och kundservice för alla tre bolagen. Du rapporterar till VD för koncernen och sitter i ledningsgruppen.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en teknisk eftergymnasial utbildning inom elteknik, elkraft eller distributionsteknik, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskaper. Du som söker har flera års arbetslivserfarenhet från en ledande befattning inom elbranschen med kunskap inom drift och underhåll av elnät samt planering och projektering. Vi ser gärna att du har kunskaper inom företagsekonomi, upphandlings- och utvecklingsarbete. Att kunna uttrycka sig väl i svenska i både tal som skrift är ett krav. Stor vana av att hantera olika system samt körkort B ser vi som en förutsättning för tjänsten.

Som person trivs du med att ha en ledande roll med ett övergripande ansvar och en helhetssyn över processerna. Du bör ha en ekonomisk förståelse och ett analytiskt tankesätt. Vidare är du är kommunikativ, inger förtroende och skapar goda relationer. Vi tror att du är resultat- och målfokuserad, prestigelös och drivs av att hitta effektiva lösningar i arbetet.

Läs mer och ansök:

 

 

 • Ny vd på Tekniska Verken

  Tekniska verken i Linköpings styrelse har utsett Charlotta Sund till ny vd och koncernchef efter Anders Jonsson som går i pension i vår. Hon tillträder tjänsten den 1 maj 2018.
 • Årets kraftkvinna utsedd

  Organisationen Kraftkvinnorna har utsett Pia Brantgärde Linder till Årets kraftkvinna 2017, ett pris som delas ut för andra gången och som instiftades för att synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energisektorn och locka fler till branschen.
 • Mikroelnät invigt

  Solenergi, batterilagring, energistyrning och elbilsladdning i ett lokalt integrerat system. Det är ingredienserna i framtidens miljövänliga och hållbara energilösning som tagits i drift på Sjöängens kunskaps- och kulturcentrum i Askersund.
 • Ny kraftledning till Finland

  Svenska kraftnät och Finlands stamnätbolag Fingrid har signerat ett avtal för den planerade växelströmsledning som ska gå mellan Messaure i Sverige och Keminmaa i Finland.
 • Stora investeringar i Oskarshamn 3

  OKG:s styrelse har idag fattat beslut om att investera 865 miljoner kronor i ett kompletterande säkerhetssystem på Oskarshamn 3 (O3), så kallad oberoende härdkylning.
 • Göteborg Energis vd slutar

  Efter sex år slutar Lotta Brändström som vd för Göteborg Energi. Hon går vidare till koncernen Peab och rollen som biträdande affärsområdeschef för Anläggning Norden.
 • Baylan tränas in som IEA-ordförande

  Fatih Birol, IEA:s verkställande direktör, och energiminister Ibrahim Baylan träffades nyligen i Stockholm för att förbereda IEA:s nästa ministermöte, som hålls i Paris i november 2017.
 • Miljardinvestering i energilager

  Vattenfall kommer att investera motsvarande cirka en miljard kronor i Tysklands största anläggning för lagring av överskott av vindkraftel som värme.
 • Installatörer går ihop

  Elinstallationsföreningen EIO och föreningen VVS-Företagen har tagit beslut att bli en gemensam arbetsgivar- och branschförening.
 • Nya direktiv om Långforsen

  Politikerna i Jämtkrafts tre ägarkommuner, Östersund, Åre och Krokom, har beslutat att Jämtkraft ska utvärdera en överlåtelse av kraftstationen Långforsen. Det beslutades vid bolagsstämman i Östersund på torsdagen.
 • Elnät i förändring kostar

  De stora skillnaderna i elnätsavgift mellan olika delar av landet beror på olika kostnader för att anpassa elnäten till vårt nya energisystem.
 • Stor vindkraftspark igång

  Vattenfalls största landbaserade vindkraftpark, Pen y Cymoedd i södra Wales i Storbriannien, levererar nu el fullt ut. Pen Y Cymoedd har totalt 76 vindkraftverk och kommer att ha en årlig produktion på 230 GWh, motsvarande hushållsel till 188 000 brittiska hem.
 • Andres Muld ordförande för Energikontoren

  Andres Muld, tidigare generaldirektör på Energimyndigheten, valdes idag till ordförande för styrelsen i Energikontoren Sverige, under föreningens årsmöte i Uppsala.
 • Politisk halvhalt i Långforsen

  Jämtkrafts största ägare, Östersunds kommun, vill utreda förutsättningarna för en försäljning av Långforsen kraftstation till en ekonomisk förening.
 • Många utmaningar för kraftnätet

  Svenska Kraftnäts Kund- och intressentmöte den 30 mars samlade rekordpublik.
 • Svenskt energisamarbete med Kina

  Sverige och Kina har ingått ett avtal om samarbete inom energiområdet.
 • Allt fler väljer elavtal

  Under 2016 fortsatte den långsiktiga trenden att andelen elkunder med anvisat elavtal sjunker.
 • Fler laddplatser i Stockholm

  Vattenfall tar ännu ett steg för att underlätta för elbilsförare. Åtta gator i Stockholm kommer att utrustas med ett 60-tal nya laddplatser lagom till sommaren.
 • Rekordlåg andel anvisade elavtal

  Färsk statistik från SCB visar att andelen elkunder med så kallade anvisade avtal nu är nere på den lägsta siffran någonsin.
 • Saker får eget nät i Helsingborg

  Öresundskraft och Helsingborg blir först i landet med att erbjuda en öppen kommunal stadshubb för Internet of Things, sakernas internet.
 • Inget förnybart i effektreserven

  Inga godtagbara anbud från anläggningar som producerar el från förnybara energikällor kom in i upphandlingen av elproduktion för den effektreserv som behövs de kommande vintrarna.
 • Solelskatten ska sänkas

  Regeringen föreslår sänkt skatt på solel producerad i mindre anläggningar. Ett lagförslag har nu skickats på remiss till lagrådet.
 • Mycket energi på mässan i Hannover

  Energi är ett av de tyngsta områdena på Hannovermässan som i år arrangeras den 24–28 april i Hannover, Tyskland.
 • Vattenfall ska bara köra elfordon

  Vattenfall ställer om hela sin bilpark till eldrivna fordon. Över 3 500 tjänste- och servicebilar i Sverige, Nederländerna och Tyskland kommer att bytas ut mot eldrivna fordon över en femårsperiod.
 • Indisk miljardinvestering i svensk reaktor

  Det indiska investmentföretaget Essel Group Middle East investerar cirka 1,8 miljarder kronor i det svensk-kanadensiska företaget Blykalla reaktorer Stockholm.

En platsannons på ERAs webbplats är ett bra alternativ om ditt företag söker ny personal, men inte hinner vänta på att få in annonsen i nästa nummer av den ordinarie pappersutgåvan av ERA.
För att annonsera här kontakta:
Bison Mediaförsäljning Jan Nyman, telefon 070-635 93 77.

Copyright © 1997–2016 ERA/Energiföretagen Sverige