Servicetekniker/elektriker

Jämtkraft söker en servicetekniker/elektriker till avdelningen Elproduktion Underhåll.

Har du tidigare arbetat som elektriker, installatör eller liknande och vill utvecklas vidare inom kraftteknik, service och underhåll? Vill du ha ett omväxlande och fritt arbete i en framtidsbransch? Det kan vi erbjuda. Vi söker en servicetekniker/elektriker till avdelningen Elproduktion Underhåll. Här erbjuds du en möjlighet att utvecklas i ett dynamiskt och sammansvetsat team som präglas av engagemang och framsynthet. På avdelningen med högt i tak och aktivt diskussionsklimat finns utrymme för din förmåga att se lösningar och vi delar med oss av kunskaper, kompetens och erfarenheter.

Om jobbet
Du kommer att tillsammans med andra arbeta med planering, genomförande, rapportering och uppföljning av uppdrag i våra vattenkraftverk, fördelningsstationer, vindkraftsanläggningar och på våra dammar.

Du agerar i komplexa miljöer och hanterar mycket stora värden. Du håller kontakt med myndigheter, kunder och leverantörer. Du driver och leder arbeten med flera parter, interna och externa, och ofta flera ärenden parallellt. Arbetet innehåller såväl praktiska moment på plats i anläggningarna som inslag av mer teoretisk och administrativ art.

Som servicetekniker/elektriker hos oss får du ägna dig åt:
• förebyggande och avhjälpande underhåll av brytare, transformatorer och övrig utrustning i ställverksanläggningar inom spänningsintervallet 0,4 kV–400 kV
• underhåll, felsökning och reparationer av kopplingsapparater
• nyinstallation av kontrollutrustning, belysning och värme

Vem är du?
Du har för arbetet erforderlig kompetens och behärskar att analysera konsekvenser av planerat och utfört arbete. Vi söker dig med lägst gymnasieutbildning inom elkraft och ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Du är en van användare av mätutrustningar i ställverksmiljö och kan läsa såväl mekaniska som elektriska ritningar.

Som person har du god samarbetsförmåga och är lösningsfokuserad. Du är noggrann och strukturerad. Ditt första fokus är alltid säkerhet.

I jobbet kan beredskap förekomma, körkort med lägst B-behörighet är ett krav.

Placeringsort: Östersund
Anställningsform/omfattning
: Tillsvidare, heltid
Önskat startdatum
: Snarast

Vill du veta mer?
Vill du veta mer om jobbet eller företaget är du varmt välkommen att kontakta Yvonne Berglin, avdelningschef, yvonne.berglin@jamtkraft.se eller 063-14 90 31.

Ansökan
Ansökan och CV ska vara oss tillhanda senast den 23 april 2017.
Referensnummer 1722. Ansökan görs på jamtkraft.se/jobb.

Fackliga företrädare:
SEKO, Peter Martinsson, 063-14 93 95
Saco, Mikael Eklund, 063-14 92 51
Vision, Bengt-Anders Alvenes, 063-14 92 9

 • Baylan tränas in som IEA-ordförande

  Fatih Birol, IEA:s verkställande direktör, och energiminister Ibrahim Baylan träffades nyligen i Stockholm för att förbereda IEA:s nästa ministermöte, som hålls i Paris i november 2017.
 • Miljardinvestering i energilager

  Vattenfall kommer att investera motsvarande cirka en miljard kronor i Tysklands största anläggning för lagring av överskott av vindkraftel som värme.
 • Installatörer går ihop

  Elinstallationsföreningen EIO och föreningen VVS-Företagen har tagit beslut att bli en gemensam arbetsgivar- och branschförening.
 • Nya direktiv om Långforsen

  Politikerna i Jämtkrafts tre ägarkommuner, Östersund, Åre och Krokom, har beslutat att Jämtkraft ska utvärdera en överlåtelse av kraftstationen Långforsen. Det beslutades vid bolagsstämman i Östersund på torsdagen.
 • Elnät i förändring kostar

  De stora skillnaderna i elnätsavgift mellan olika delar av landet beror på olika kostnader för att anpassa elnäten till vårt nya energisystem.
 • Stor vindkraftspark igång

  Vattenfalls största landbaserade vindkraftpark, Pen y Cymoedd i södra Wales i Storbriannien, levererar nu el fullt ut. Pen Y Cymoedd har totalt 76 vindkraftverk och kommer att ha en årlig produktion på 230 GWh, motsvarande hushållsel till 188 000 brittiska hem.
 • Andres Muld ordförande för Energikontoren

  Andres Muld, tidigare generaldirektör på Energimyndigheten, valdes idag till ordförande för styrelsen i Energikontoren Sverige, under föreningens årsmöte i Uppsala.
 • Politisk halvhalt i Långforsen

  Jämtkrafts största ägare, Östersunds kommun, vill utreda förutsättningarna för en försäljning av Långforsen kraftstation till en ekonomisk förening.
 • Många utmaningar för kraftnätet

  Svenska Kraftnäts Kund- och intressentmöte den 30 mars samlade rekordpublik.
 • Svenskt energisamarbete med Kina

  Sverige och Kina har ingått ett avtal om samarbete inom energiområdet.
 • Allt fler väljer elavtal

  Under 2016 fortsatte den långsiktiga trenden att andelen elkunder med anvisat elavtal sjunker.
 • Fler laddplatser i Stockholm

  Vattenfall tar ännu ett steg för att underlätta för elbilsförare. Åtta gator i Stockholm kommer att utrustas med ett 60-tal nya laddplatser lagom till sommaren.
 • Rekordlåg andel anvisade elavtal

  Färsk statistik från SCB visar att andelen elkunder med så kallade anvisade avtal nu är nere på den lägsta siffran någonsin.
 • Saker får eget nät i Helsingborg

  Öresundskraft och Helsingborg blir först i landet med att erbjuda en öppen kommunal stadshubb för Internet of Things, sakernas internet.
 • Inget förnybart i effektreserven

  Inga godtagbara anbud från anläggningar som producerar el från förnybara energikällor kom in i upphandlingen av elproduktion för den effektreserv som behövs de kommande vintrarna.
 • Solelskatten ska sänkas

  Regeringen föreslår sänkt skatt på solel producerad i mindre anläggningar. Ett lagförslag har nu skickats på remiss till lagrådet.
 • Mycket energi på mässan i Hannover

  Energi är ett av de tyngsta områdena på Hannovermässan som i år arrangeras den 24–28 april i Hannover, Tyskland.
 • Vattenfall ska bara köra elfordon

  Vattenfall ställer om hela sin bilpark till eldrivna fordon. Över 3 500 tjänste- och servicebilar i Sverige, Nederländerna och Tyskland kommer att bytas ut mot eldrivna fordon över en femårsperiod.
 • Indisk miljardinvestering i svensk reaktor

  Det indiska investmentföretaget Essel Group Middle East investerar cirka 1,8 miljarder kronor i det svensk-kanadensiska företaget Blykalla reaktorer Stockholm.
 • Pernilla Winnhed årets påverkare

  Vid konferensen Strategitorget Energi utsågs Energiföretagen Sveriges vd, Pernilla Winnhed, på onsdagen till ”Influencer of the year”.
 • Förstärkt skydd vid kärnkraftverken

  Den 4 februari 2017 börjar nya tillståndsvillkor gälla för Sveriges kärnkraftverk. Villkoren innebär bland annat att kärnkraftverken ska ha beväpnade skyddsvakter. Området ska också bevakas och kontrolleras med hjälp av bevakningshundar.
 • Krav på skriftlig bekräftelse av elavtal

  Energiföretagen Sverige har kommit överens med Konsumentverket om att införa krav på skriftlig bekräftelse från kund för att ett elavtal som ingåtts vid telefonförsäljning ska gälla.
 • Jämtkraft lagrar energi i molnet

  Jämtkraft lanserar unik lösning för att lagra energi i molnet. Elen från solenergin behöver kunna lagras mer än ett dygn, till de tider på året då vi behöver energin som mest, säger Arne Jansson, affärsutvecklare på Jämtkraft.
 • Ibrahim Baylan ordförande för IEA

  Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan har utsetts till ordförande för ministermötet i 2017 inom internationella energiorganet IEA.
 • Ny chef på Svenska kraftnät

  Regeringen har idag beslutat att utse Ulla Sandborgh till ny generaldirektör på Svenska kraftnät. Ulla Sandborgh är idag avdelningschef för Marknad- och systemutveckling på Svenska kraftnät och tillträder sin tjänst som generaldirektör 1 mars.

En platsannons på ERAs webbplats är ett bra alternativ om ditt företag söker ny personal, men inte hinner vänta på att få in annonsen i nästa nummer av den ordinarie pappersutgåvan av ERA.
För att annonsera här kontakta:
Bison Mediaförsäljning Jan Nyman, telefon 070-635 93 77.

Copyright © 1997–2016 ERA/Energiföretagen Sverige