Svensk Energi
Svensk Energi

Nyheter

Här finner du Svensk Energis samlade nyhetsflöde.

 • Nyheter flyttar till Energiföretagens webb

  Från och med den 3 januari publiceras nyheter på Energiföretagen Sveriges webbplats.
 • David, 36: "Det är häftigt att få vara med och utveckla det hållbara samhället"

  David Holmbom, 36-årig affärsutvecklare och elhandlare på Sollentuna Energi & Miljö AB (SEOM), drivs av visionen att aktivt få arbeta för det hållbara samhället. I ett mellanstort lokalt företag ges också en god överblick: "När jag kör killarna till fotbollsträningen ser jag vilka kunder som fått sina solceller på plats eller var det finns laddstolpar för elfordon".
 • Nytt: medlemsnyheter flyttas till Energiföretagens webb

  Från och med den 5 december läggs öppna medlemsnyheter ut på Energiföretagen Sveriges webbplats. Från detta datum läggs endast låsta medlemsnyheter upp på Svensk Energis webbplats under "Min sida" (samma gäller på f.d. Svensk Fjärrvärmes hemsida). För att läsa dessa låsta nyheter krävs inloggning.
 • Lärande med fokus på arbetsintegration lockade Jonas till elkraft

  Jonas hamnade i energibranschen tack vare möjligheten som Högskolan Väst erbjöd med arbetsintegrerat lärande. Efter examen som elektroingenjör med inriktning elkraft arbetar han idag som eldriftledare.
 • Maria och Sofia satsar på energibranschen: "Jobb som verkligen har betydelse"

  Maria Carlsson, 32-åring som jobbat som sjukgymnast i tio år, och Sofia Elvelind, 28, som har två examina i bagaget – det är två av knappt 60-talet ungdomar som nu börjat på branschens egen distansutbildning till högskoleingenjör med inriktning elkraft i samarbete med de tre nordligaste universiteten. Bägge har insett energibranschens utmaningar och chansen till spännande framtidsjobb.
 • 24-årige Jesper tvärvände – el blev alltmer spännande

  Jesper Ericson är systemingenjör på Mälarenergi där han arbetar med mätvärdesinsamling. Studentengagemanget på Luleå tekniska universitet tog honom vidare till arbete inom elområdet – det område han minst av allt trodde han skulle hamna i. Det ångrar han inte en sekund.
 • Hanna, 28, har hittat rätt: "Det vimlar av roliga energijobb!"

  "Största problemet är att välja och hitta rätt. Energibranschen formligen vimlar av roliga drömjobb!" Det säger Hanna Ekstrand, 28-årig civilingenjör på ABB i Ludvika, som just nu är projektledare för ett investeringsprojekt i produktionen på ABB-enheten Components – det handlar om genomföringar.